Православный Приход храма Казанской иконы Божией Матери город Мариинский Посад Чувашской Республики - Молитва Серафиму Саровскому на чувашском языке

Молитва Серафиму Саровскому на чувашском языке

Саровăн хăват кăтартаканне,

таса пурăнăçлă Серафим аттемĕре

вулакан пĕрремĕш кĕлĕ

Эй Саровăн аслă хăватсем кăтартаканĕ, пулăшу кĕтсе ху патна пыракансене час пулăшаканĕ, тĕлĕнмелле ырă Серафим атте! Ху çĕр çинче пурăннă чух никам та санран пулăшупа лăплану илмесĕр кайман. Санăн сăнна курма, санăн ырра вĕрентекен ÿкĕтÿллĕ сăмахусене итлесе тăма пурин­шĕн те эс тивлетлĕ пулнă. Кунсăр пуçне сан çинче чир-чĕре тÿрлетекен, çын чĕринче мĕн пуррине пĕлсе тăракан, халсăр чунсене сыватса лăплантаракан тивлет тулăх пулнă. Сана Турă çĕр çинчи ĕçÿсенчен Пĕлĕт çинчи ĕмĕрлĕх канлĕхе чĕнсе илсен те сан юратăву пирĕншĕн нимĕн чухлĕ те чакман, санăн çÿлти çăлтăрсем пек йышлăланса çитнĕ хăватусене хисеплесе кăларма майĕ те çук: эсĕ пирĕн çĕрĕн пур вĕçĕ-хĕрринчи Турă çыннисене курăнса чирĕсенчен сывататăн. Çавăнпа эпир те сана чĕнсе калатпăр: эй лăпкăран та лăпкă йăваш кăмăллă, Турра юрăхлă атте, Ăна пи­рĕншĕн хăюланса кĕлтăвакан, хăвна чĕнекенсене хăвăнтан нимĕн чухлĕ те уйăрса ан яр, пирĕншĕн йăлăнакан хăвăн ырă, хăватлă кĕллÿне Çÿлти Вăйсен Турри патне çĕклентер: Вăл пире çак пурăнăçра ырăпа кирлине те, чуна çăлма усаллине те патăр, çылăха кĕрсе пĕтесрен сыхлатăр, пи­ре чăнласах ÿкĕнме вĕрентсе çитертĕр, çапла Турă пире ĕмĕрлĕх Çÿлти Патшалăха пĕр такăнмасăр кĕме патăрччĕ. Эсĕ халĕ унта нихăçан сÿнми мухтавпа çуталса тăратăн, мĕнпур святойсемпе пĕрле Чĕрĕлĕх Паракан Виç ипостаçлĕ Турра ĕмĕр-ĕмĕр мухтаса юрлатăн. Аминь.

Саровăн хăват кăтартаканне,

таса пурăнăçлă Серафим аттемĕре

вулакан иккĕмĕш кĕлĕ

Эй Турра юрăхлă пурăнса асла тухнă, Турра чĕрÿнте тытса тăнă таса пурăнăçлă Серафим аттемĕр! Пире, йăваш кăмăллă халсăр чунсене, нумай çылăха кĕрсе пĕтнĕскерсене, санран лăплантарупа пулăшу ыйтакансене, Çÿлти мухтавлăхран курсамччĕ. Пирĕн патăмăра хăвăн ырă кăмăлупа анса пире Турă заповечĕсене тасан тытса тăма, Чăн тĕне çирĕп ĕненсе тăма, çылăхăмăрсемшĕн Турă умĕнче чунтан тăрăшса ÿкĕнме, Христос Туррăмăра юрăхлă пурăнăçшăн хытă тăрăшма, çапла вара ху пирĕншĕн Турă умĕнче кĕлтуса тăнине тивĕçлĕ пулма пулăшсам. Эй Турă святойĕ, илтсем пире, хăвна ĕненсе те юратса кĕлтăвакансене, ан йĕрĕнсем пирĕнтен, хăвăнтан пирĕн хута кĕме ыйтакансенчен: халĕ те, хамăрăн вилĕм сехетĕнче те пулăшсам пире, шуйттанăн усал сывлăшĕнчен хăвăн кĕллÿсемпе хута кĕрсе хăтарса хăвар пире; унăн вăйĕ ан парăнтартăр пире, çапла эсĕ пулăшнипе Рай çурчĕсенчи ырăлăха ти­вĕçлĕ пулар. Эй ырă кăмăллă атте, сан çине шанăç хуратпăр паян: пи­рĕншĕн чăнахах та çăлăнăç çулне кăтартса пыраканĕ пулса, Чăн Таса Виç ипостаçлĕ Туррăн Аслă Вырăнĕ умĕнче Турра килĕшÿллĕн тăрса пи­ре Ĕмĕрлĕх Пурăнăçăн нихăçан анса тĕттĕмленми Çути патне илсе çитер, çавăншăн эпир мĕнпур святойсемпе пĕрле Ашшĕн, Ывăлĕн, Святой

Сывлăшĕн пурте хисеплесе пуççапакан ятне ĕмĕр-ĕмĕрех мухтаса юрлар. Аминь.

Тропарь (4-мĕш  кĕвĕпе)

Эй тивлетлĕ святой, эсĕ мĕн çамрăкранпах Христоса пит юратнă, пĕр Ăна анчах ĕçлесе тăрасшăн çунса тăнă, пушă хирте пĕрмай кĕлтуса тăрăшса пурăннă; çемçе чĕрÿпе Хрис­тос кăмăлне тупса Турă Амăшĕн юратнă ырă çынни пулнă. Çавăнпа сана калатпăр: эй пирĕн таса пурăнăçлă Серафим атте, ху кĕлтунипе çăл пире.