Православный Приход храма Казанской иконы Божией Матери город Мариинский Посад Чувашской Республики - Порядок чтения Великого канона Андрея Критского

Порядок чтения Великого канона Андрея Критского

06 Март 2014

Ку канона пичетленĕ чух 1907 çулта Чĕмпĕр хулинче тухнă «Сборник молитв, песнопений и чтений из служб Триоди постной» ятлă кĕнекепе усă курнă.

Критри Андрей святой çырнă «Аслă канона» чиркÿре Аслă типпĕн пĕрремĕш эрнинче, тăватă пая пайласа, тунтикун, ытларикун, юнкун тата кĕçнерникун Каçхи кĕлĕ хыççăн, çавăн пекех Аслă типпĕн пиллĕкмĕш эрнинчи кĕçнерникун Ирхи кĕлĕре пĕтĕмĕшпех вулаççĕ. Пиллĕкмĕш эрнен кĕçнерникунĕнче Аслă канона малтан пуçласа вĕçне çитиех (пайламасăр) вулаççĕ. Турра ĕненекенсем вăл канона килĕсенче кирек хăш кун та вулама пултараççĕ. Вăл - ÿкĕнÿ канонĕ. Çавăнпа та ăна васкамасăр, тунă çылăхсемшĕн чунтанах ÿкĕнсе вуламалла. Вăхăчĕ пуррипе çукраххине кура, Аслă типпĕн пĕрремĕш эрнинчи пек, кано­на пайласа вулама та е малтан пуçласа вĕçне çитиех вулама та юрать.